Winkelwagen

Annemieke van Vleuten, vitaminen een must

Annemieke van Vleuten, vitaminen een must

Na een zware training, moet je lichaam herstellen. Want als je optimaal wil kunnen presteren, dient het lichaam in een uitstekende vorm te verkeren. Goed en gezond eten is daarbij heel belangrijk. En je voedingspatroon moet aansluiten bij de geleverde inspanning. Train je bijvoorbeeld veel op kracht? Dan is het goed om je eiwitinname te verhogen. Spieren zijn namelijk opgebouwd uit eiwitten en hebben dus ook eiwit nodig om te herstellen en sterker te worden. Kies altijd een bron waarvan de eiwitkwaliteit hoog is zoals bijvoorbeeld kwark, eieren of kipfilet.

Ben je daarentegen een duursporter, vul dan na je training je koolhydraten aan. Hierbij kun je het beste kiezen voor langzame koolhydraten, bijvoorbeeld bruine rijst, volkoren brood, volkoren pasta en havermout. Dit zijn koolhydraten die je suikerspiegel een langzame impuls geven. Daardoor is je lichaam stabieler en ervaar je minder snel een hongergevoel.

Tenslotte zijn vitaminen, mineralen en spoorelementen essentieel in het herstel na een training. Deze micronutriënten zijn de bouwstenen voor botten en spieren, ze zijn nodig om voedingsstoffen om te zetten, om energie vrij te maken uit je cellen en tevens je lichaam te repareren op celniveau