Winkelwagen

Functies van vitaminen

Vitamine A

Een van de belangrijkste taken van vitamine A is in de productie van netvlies. Het lichaam maakt gebruik van het netvlies dat in de staafjes en kegeltjes van uw ogen het licht aanvoelt en voorkomt nachtblindheid. Vitamine A is ook belangrijk voor de tanden, botten, huid, reproductie, en een gezond immuunsysteem.

Vitamine B-complex

Het B-complex bestaat uit de vitamines thiamine (B1), riboflavine (B2), niacine (B3), pantotheenzuur (B5), pyridoxine (B6), biotine (B7), foliumzuur (B9) en B12. Ze dienen vele doeleinden in het lichaam, zoals hulp bij energieproductie, rode bloedcellen en het aanmaken van DNA, zodat cellen zich kunnen vermenigvuldigen. Ze zijn ook nodig voor gezonde zenuwen hersenfunctie, darmgezondheid en cardiovasculaire gezondheid.

Vitamine C

Vitamine C, een antioxidant, kan celbeschadiging helpen voorkomen en vermindert  het risico van bepaalde vormen van kanker, hartziekte en andere ziekten. Vitamine C is essentieel voor de vorming van collageen, waardoor de bloedvaten sterk blijven en het houdt uw tanden in de kaak kraakbeen. Vitamine C is belangrijk voor wondgenezing en ondersteund het lichaam bij het absorberen van ijzer.

Vitamine D

Vitamine D helpt het ​​lichaam calcium en fosfor te absorberen uit het voeding. Het zorgt voor de opslag van  calcium en fosfor in de botten en tanden, waardoor ze sterker en gezonder blijven. Vitamine D helpt ook bij de bescherming tegen infecties en houdt uw immuunsysteem gezond.

Vitamine E

Vitamine E is een antioxidant, waardoor het bloed schoon blijft en cellen beschermt tegen beschadiging. Het ondersteunt ook de werking van Vitamine K in het lichaam.

Vitamine K

Vitamine K helpt de aanmaak van eiwit waardoor het bloed goed kan stollen.