Winkelwagen

Optimaal presteren

Waarom sporters vitaminen nodig hebben

Een hele batterij pillen en de meest onsmakelijke poedershakes? Tegenwoordig hoeft dat echt niet meer. Er bestaan gelukkig heel wat sportvoedingssupplementen die energie en/of voedingsstoffen aanleveren, die prima in te nemen zijn. Supplementen zijn een waardevolle aanvulling als je intensief sport om toch dagelijks tegemoet te komen aan de specifieke behoefte van je lichaam. En eigenlijk maakt het dan niet uit wat je doet. Of je nu voetbalt, fietst, hardloopt, schaatst, tennist, golft, hockeyt, turnt, atletiek beoefent, zwemt, cross-fit, HITT, volleybalt of bijvoorbeeld een watersport beoefent of fanatiek aan het fitnessen bent: jouw lichaam moet topfit zijn om die prestatie weer te kunnen verbeteren. Onderbelicht is dat sporters soms een te hoge inname hebben van supplementen hebben. Dit heeft een ongunstig effect op de prestatie. Het is daarom raadzaam om supplementen goed af te stemmen op basis van je lichaam.

De voordelen van gepersonaliseerde vitaminen en mineralen

  • Je sluit de supplementen aan waar jouw lichaam behoefte aan heeft
  • Je kunt beter tegemoetkomen aan je zware trainingseisen
  • Je kunt voorzien in je verhoogde energiebehoefte (met name voor mensen die snel gewicht verliezen en/of graag spierweefsel willen opbouwen)

  • Je herstelt beter tussen trainingssessies
  • Je blijft gezond en voorkomt vermoeidheid en je verlaagt de kans op blessures
  • Door middel van sportvoedingssupplementen geef je je lichaam precies wat het nodig heeft, waardoor jouw prestatieverbetering optimaal wordt

En vlak voor een evenement of challenge gauw wat extra vitaminen er tegen aan gooien? Dat kun je doen, het heeft alleen niet zoveel zin. Om daadwerkelijk jouw allerbeste prestatie neer te zetten, moet je vitaminestatus al langere tijd optimaal zijn. De voeding vlak voor een (piek)moment aanpassen is niet voldoende.

Niets complexer dan een mensenlichaam

Ondanks dat we gezond eten, voldoende bewegen en regelmatig sporten, kampen veel Nederlanders met tekorten. Dat komt zoals hierboven vermeld onder andere door de verarming van de grond waarin wordt verbouwd. Echter, dat is niet de enige reden hoe je een tekort kunt ontwikkelen. Ons lichaam is een enorm complex mechanisme. En het ene lichaam is het andere niet, elk lichaam reageert weer anders op voedingsstoffen. Het is dan ook niet altijd duidelijk hoe een tekort precies is ontstaan.